allazotinpolomou.gr logo


Προηγμένη Αναζήτηση

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Είσοδος Χρηστών

Καλώς Ήλθατε στον Διαδικτυακό Τόπο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης "Αλλα-ΖΩ την Πόλη μου".

Η Σύμπραξη μας υλοποιεί την ομώνυμη Τοπική Δράση Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ) που αποσκοπεί στην προσέλκυση, προετοιμασία και προώθηση στην απασχόληση ανέργων που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλανδρίου, με τη σύσταση κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, ατομικών επιχειρήσεων και την κάλυψη θέσεων εργασίας σε υφιστάμενες επιχειρήσεις. Ακόμα,  στα πλαίσια της Δράσης προωθείται η ανάπτυξη και λειτουργία ενός δικτύου που περιλαμβάνει μια θυρίδα επιχειρηματικότητας και φορείς της περιοχής.

Η Δράση ή αλλιώς το Πρόγραμμά μας απευθύνεται σε ανέργους που ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα
  • Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών
  • Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας / απειλούμενα από φτώχεια

Με την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα οι ωφελούμενοι μπορούν:


α) να αποκτήσουν βασικά επαγγελματικά προσόντα και δεξιότητες για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας μέσα από την κατάρτιση – επιμόρφωσή και την πρακτική τους άσκηση σε θέματα:

Ανακύκλωσης υλικών και απορριμμάτων,
Κηποτεχνίας και καλλιέργειας οπωρολαχανικών σε ταράτσες και μπαλκόνια,
Ελαιοχρωματισμού εξωτερικών όψεων κτιρίων,
Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Οικονομίας,
Υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας, βασικές αρχές εργατικής νομοθεσίας, τεχνικές αναζήτησης εργασίας, νέες τεχνολογίες.

β) να απασχοληθούν σε υφιστάμενες επιχειρήσεις
γ) να δημιουργήσουν της δικές τους ατομικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας με κατάλληλες υπηρεσίες επιχειρηματικού σχεδιασμού, πληροφόρησης αλλά και δικτύωσης των ωφελουμένων με άλλους επαγγελματίες, συμβούλους και συναντήσεις με επιχειρήσεις και οργανισμούς.
δ) να λάβουν εξειδικευμένες υπηρεσίες ενημέρωσης, επαγγελματικής συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης.

Για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας στη Σύμπραξή μας συμμετέχουν φορείς που εκπροσωπούν την τοπική κοινωνία και τις επιχειρήσεις (Δήμος Χαλανδρίου, Εμπορικός Σύλλογος Χαλανδρίου), εξειδικευμένοι φορείς κατάρτισης (Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης "ΔΗΜΗΤΡΑ"), κοινωνικής στήριξης και ψυχολογικής υποστήριξης (Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS) αλλά και συμβουλευτικές εταιρείες σε θέματα επιχειρηματικότητας και δικτύωσης (ADVANCED SERVICES GROUP και ΠΡΟΟΨΙΣ).

Στο Διαδικτυακό μας Τόπο θα βρείτε στις αντίστοιχες Ενότητες χρήσιμες πληροφορίες όπως:

συνοπτικές παρουσιάσεις των εταίρων της Αναπτυξιακής Σύμπραξης,
μία περιγραφή του Προγράμματος με ειδικότερες αναφορές στους στόχους και στα προσδοκώμενα αποτελέσματα, στην περιοχή παρέμβασης, στις πηγές χρηματοδότησης καθώς και στους ωφελούμενους και στον τρόπο επιλογής τους,
αναλυτικότερες πληροφορίες για τις επιμέρους δράσεις που συγκροτούν το Πρόγραμμά μας,
ανακοινώσεις που αφορούν στην υλοποίηση του Προγράμματος,
φωτογραφικό υλικό από τις δραστηριότητές μας,
φόρμα επικοινωνίας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνηση.

Ακόμα στο Διαδικτυακό μας Τόπο θα βρείτε χρήσιμους συνδέσμους για την πρόσβασή σας στους φορείς διαχείρισης και χρηματοδότησης των ΤΟΠΕΚΟ αλλά και σε τρίτους φορείς που υλοποιούν ανάλογα προγράμματα με το δικό μας.

Τέλος φιλοδοξούμε ο Τόπος μας να αποτελέσει έναν αποτελεσματικό μηχανισμό επικοινωνίας και δικτύωσης μεταξύ των ωφελουμένων, των επιχειρήσεων που θα ενδιαφερόνταν να τους απασχολήσουν ή να αποτελέσουν αποδέκτες των υπηρεσιών τους αλλά και τρίτων φορέων που θα επιθυμούσαν να συνεισφέρουν τη γνώση και τις εμπειρίες τους σε θέματα σχετικά με αυτά της Αναπτυξιακής μας Σύμπραξης. Κατάλληλοι μηχανισμοί επικοινωνίας και δικτύωσης θα είναι σύντομα διαθέσιμοι στα πλαίσια του Τόπου μας.

Ελπίζουμε ότι το περιεχόμενο του Τόπου μας θα ικανοποιήσει τις πληροφοριακές σας απαιτήσεις, αλλά παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνηση.

Ομάδα Διαχείρισης Περιεχομένου
Διαδικτυακού Τόπου "Αλλα-ΖΩ την Πόλη μου"

Συνδεδεμένοι

None

Επισκεψιμότητα

007775
Σήμερα6
Τρέχουσα Εβδομάδα6
Τρέχων Μήνας38
Locations of visitors to this page


ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΑΛΛΑ-ΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ» ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
ΒΕΝΤΟΥΡΗ 12 - ΧΟΛΑΡΓΟΣ - 155 61 - ΑΦΜ: 998154845 - ΔΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ - ΤΗΛ: 210 654 0901 - FAX: 210 656 4407